Happy Diwali !

Geplaatst: zondag 30 oktober 2022

“Pierce this darkness, let light flash forth,
Still this tumult, establish peace;
Calm this violence, let love reign;
Become the warrior, triumphant over obstacles;
Win the victory.”

Diwali: Licht in de duisternis

Het is herfst en we keren naar binnen. Tijd om daar het licht te zoeken. Ondertussen doen buiten verschillende crises een beroep op ons aanpassingsvermogen, onze veerkracht en gerichtheid. We krijgen voortdurend uitnodigingen om te onderzoeken wie we (willen) zijn in deze veranderende wereld; klimaat, corona, oorlog, ongelijkheid en nog veel meer uitdagingen. Wat kunnen en moeten we laten gaan en wat blijft? Hoe kunnen we een lichte en gelukkige toekomst verbeelden en vervolgens neerzetten? Om dat te doen moeten we eerst in de duisternis durven kijken en voelen. Bij Sai Mithra kunnen we onszelf en elkaar ondersteunen om gericht te blijven op het lichte en het goede, zowel in ons als buiten ons, hoe donker de tijden ook zijn. Dat begint met je daarvoor openstellen en het te willen leren kennen. Je bent van harte welkom om die reis samen te maken, vol te houden of juist weer op te pakken.

Een betere wereld begint bij jezelf!

Voor de zomervakantie was er de vraag waar de behoefte nu ligt bij de leerling. We hadden vragen, maar geen antwoorden. Inmiddels is er meer helderheid. Wij zijn er (nog steeds) voor iedereen die het verlangen voelt en de moed heeft om het proces van transformatie aan te gaan. Om stil te staan en te kijken welke verandering er nodig is bij jezelf en in de wereld. Of je nu via Onefit of Classpass komt of een vast abonnement hebt, wij bieden voor iedereen die mogelijkheid van transformatie in de reguliere lessen, maar ook tijdens andere activiteiten. In deze nieuwsbrief een korte agenda.

Transformatieve docentenopleiding

Allereerst hebben we aankomende zondag, 30 oktober, een introductiedag voor de opleiding. De docentenopleiding is erop gericht om jezelf te beter leren kennen, via de chakraleer en de klassieke Raja Yoga, maar ook via de Cursus in Wonderen. Heel kort samengevat ga je onderzoeken hoe het is om gelukkig te zijn door te ontdekken wat je daarin tegenhoudt. Hoe gelukkiger je wordt, hoe meer je dat zult uitdragen en voorleven naar anderen toe. Dat is onderwijs. Je bent altijd een docent in de manier waarop je leeft en uitdraagt wat je gelooft en wat je kernwaardes zijn. Heb jij het verlangen om de diepte in te gaan? Om enerzijds jezelf echt beter te leren kennen en anderzijds een bijdrage aan de wereld om je heen te leveren gebaseerd op liefde? Kom dan vooral langs. Als je niet kunt en toch interesse hebt, neem dan contact met ons op (info@saimithrayoga.nl). Je kunt je altijd aanmelden voor een intake en eventueel zelfs later instromen.

Zelfonderzoek en verdieping

Naast de opleiding wordt zelfonderzoek altijd gestimuleerd tijdens intensives geleid door Ilona, Roos en Ganga. Voor zij die al langer het yogapad bewandelen is er de mogelijkheid voor meer verdieping tijdens intensives voor gevorderden geleid door Ganga en er komen daarnaast modules waarbij Ganga je via yoga, stilte en teaching dieper inwijdt in een bepaald onderwerp. De eerste module is gericht op Sri Aurobindo. Deze meester heeft een tantrische benadering die nauw aansluit op de behoefte van deze tijd; het (supramentale) licht in jezelf bewust worden om het vanuit daar in te zetten voor een betere wereld. De modules zijn opengesteld voor iedereen die interesse heeft. De eerste datum volgt hieronder en staat op de website: https://saimithrayoga.nl/

Met beide benen op de grond

Sai Mithra richt zich op diep zelfonderzoek, maar dit spirituele proces is geworteld in het aardse; realiteit en het stoffelijke. Zo wordt onze gerichtheid ook ondersteund door materiële condities. Er zijn weer heerlijke Indiase dekentjes binnen en andere yogaprops, waardoor je comfortabel naar binnen kunt keren (zonder te veel te stoken ;-)). Verder geeft Joan inmiddels al een tijdje les op de donderdagavond. Voor degene die haar niet kennen volgt hier een kort stukje:

Inspiratie in India – naar de wortels

Nu Corona voorbij is kunnen we weer reizen en dus ook naar India. Vanuit Sai Mithra wordt een reis georganiseerd naar India waar je op een andere manier kunt ervaren waar yoga over gaat. Door de bron van yoga op te zoeken in de context waar het vandaan komt leer je tegelijkertijd een nieuw deel van jezelf kennen. Ilona neemt je mee naar Bangalore, Tiruvannamalai en Auroville van 11 maart tot 1 april. Een onvergetelijke ervaring die nog lang zal doorwerken.

Alle data op een rij (voor prijzen, info en aanmelden zie website https://www.transformatieveyoga.com/activities of neem contact op info@saimithrayoga.nl):

Transformatieve docentenopleiding:

30 okt (zo) introductiedag 10:00-13:00 o.l.v. Ilona en Arjanne
12/13 nov (za 12:00 – 18:00 en zo 11:00 – 17:00) start opleidingsjaar 1 o.l.v. Ilona
Intensives:
2 dec (vr) 12:00-15:30 o.l.v. Ilona
11 dec (zo) 10:00-16:30 o.l.v. Ilona N.B.: Yoga Nidra en restorative (wachtlijst)
6 jan (vr) o.l.v. Roos
Intensives gevorderden:
23 okt (zo 11:00 – 17:00) o.l.v. Ganga
27 nov (zo 11:00 – 17:00) o.l.v. Ganga
18 dec (zo 11:00 – 17:00) o.l.v. Ganga
Verdiepingsmodule:
21 jan (za) o.l.v. Ganga N.B.: onderwerp Sri Aurobindo
3-daagse Intensive:
28-29-30 dec (wo-do-vr) o.l.v. Ganga
Mantra zingen:
19 nov (za) o.l.v. Sangeetha
10 dec (za) o.l.v. Sangeetha
23 dec (vr) o.l.v. Ilona met aansluitend savasana 19:00-21:00
India-reis:
11 mrt – 1 apr o.l.v. Ilona Bangalore, Tiruvannamalai en Auroville

Wij wensen je licht(-jes) in de duisternis!

Deel dit bericht:

Overige blog berichten

Verdiepings Cursus

Sai Mithra Transformatieve Yoga

Happy Diwali !

Sai Mithra Yoga is weer open

Fijne feestdagen

Introductieles Yoga Docentenopleiding

Docenten Opleiding

Hulp voor Arunachala en zijn familie

Sai Mithra opent weer haar deuren!

Transformatieve Soft Flow

Bring Back Yoga

Yoga Magazine Ganga Hoogendoorn

Stichting Caveri

Warme, zachte, liefdevolle dagen!