Roos Vonk

Sai Mithra Yoga docent Roos Vonk

“Niets werkelijks kan bedreigd worden. Niets onwerkelijks bestaat."

Toen ik zelf net begon met het volgen van yogalessen bij Sai Mithra raakte ik vaak gefrustreerd omdat ik vond dat ik niet goed genoeg was of iets niet goed genoeg kon. Ik kwam allerlei oordelen en overtuigingen over mezelf tegen. En over dat oordelen kwamen dan vaak ook weer oordelen op…Yoga heeft me o.a. geleerd, en leert me nog steeds, om uit die cirkel van zelfoordeel te stappen en een ander perspectief te kiezen. Het leert me om vanuit liefde te kijken naar mezelf en te herkennen dat wie ik werkelijk ben voorbij gaat aan al die gedachten.

Mijn lessen kenmerken zich door stilte en subtiliteit. Door zachte aanraking help ik je te voelen waar opening mogelijk is zodat de energie meer kan gaan stromen. In de ruimte die ontstaat kunnen gevoelens en gedachten opkomen die tot dan toe onbewust waren. Ik nodig je uit om dan steeds naar de stilte binnenin jezelf te gaan; om dat wat opkomt er te laten zijn zonder er waarde aan te hechten. In stilte ligt de herinnering aan eenheid en liefde, de herinnering aan wie je bent.

Binnen de yoga verdiep ik me in het bijzonder in de transformatieve werking van ontspanning. Dit komt terug in mijn restorative lessen en Yoga Nidra lessen. Daarnaast blijf ik me ontwikkelen in verschillende vormen van healing en energetische massage.