Algemene voorwaarden

Welkom bij Yogaschool Sai Mithra. Om de lessen zo prettig mogelijk te laten verlopen en onduidelijkheden uit de lucht te helpen zien wij de volgende regels graag gerespecteerd.

Algemeen

 1. Indien de cursist onder behandeling is van een arts, fysiotherapeut etc., graag melden bij de docent. Hier kan de docent dan rekening mee houden tijdens de les.
 2. Om de matjes netjes te houden vinden we het fijn als je deze na de les strak oprolt en schoonmaakt.
 3. Je bent vanaf een kwartier voor aanvang van de les welkom in het centrum.
 4. Via de mail en de nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden van mededelingen en nieuwe activiteiten.
 5. De docenten zijn niet verantwoordelijk voor de vermissing van sieraden, kleding of geld.
 6. De docenten zijn niet verantwoordelijk voor enig letsel opgelopen tijdens de les. De leerling let goed op eigen grenzen en komt tijdig uit de houding als er pijn, ongemak of onstabiliteit wordt ervaren.

Het volgen van de lessen

 1. Deelname aan de lessen geldt in principe per cursusjaar (september tot en met juni), of vanaf de datum waarop de leerling start met de lessen.
 2. Bij tussentijds vertrek is de opzegtermijn één maand, per de eerste van de maand.
 3. Het lesgeld bedraagt € 55,- per maand, voor 1,5 uur les één keer per week.  
 4. Het lesgeld is verschuldigd per de eerste van de maand per bank of contant uiterlijk te voldoen in de eerste les van de maand. Het lesgeld dient men te betalen aan de docent waar de les bij wordt gevolgd.
 5. In overleg met de betreffende docent is het mogelijk om losse lessen te nemen. Een losse les is € 15,-. Indien er een vaste les per week wordt gevolgd en er daarnaast extra lessen gevolgd worden, bij de eigen of een van de andere docenten, zijn deze € 11,- per les.
 6. Via de shop kunnen diverse pakketten  worden afgenomen  waaronder een 10-rittenkaart, deze kaart is € 130,- en 3 maanden geldig.
 7. Vakantie langer dan een maand gaat in overleg, je plek blijft dan gereserveerd.
 8. Er zal geen les worden gegeven op feestdagen en tijdens de kerststop. De betreffende data worden van te voren op het yogacentrum opgehangen. Gemiddeld genomen zijn er desondanks 4 lessen per maand: de lessen die uitvallen worden gecompenseerd met de maanden waarin 5 lesdagen vallen.
 9. Gemiste lessen door ziekte of andere redenen kunnen niet verrekend worden. Het volledige lesgeld is verschuldigd.
 10. Indien de cursist verhinderd is te komen, is het in overleg mogelijk deze les eventueel op een andere dag in dezelfde of de daarop volgende maand in te halen. Inhalen kan niet tijdens de zomerstop. Vanwege de grootte van de groepen kan het voorkomen dat inhalen niet mogelijk is, de docent beslist hierover. De cursist neemt zelf contact op met de eigen docent die vervolgens contact opneemt met de docent bij wie de les ingehaald wordt. Indien geregeld een les wordt gemist die bij een andere docent wordt ingehaald, vindt overleg plaats met de eigen docent.
 11. In de maanden juli en augustus wordt een rooster gemaakt om leerlingen de mogelijkheid te geven yoga te blijven doen. De lessen worden door wisselende docenten gegeven. Je kunt per keer komen. Het rooster staat tegen die tijd op de website. De lessen zijn € 15,- per les.