Ilona Nijman

Foto Ilona Nijman

"Waar licht is, is stilte; Liefde."

Hoe ben ik in aanraking gekomen met transformatieve Yoga?

Op mijn 25e was ik vaker ziek en voelde ik mij zwakker dan ik gewend was.
De paniek die mij overviel als ik langer dan een week ziek was werd gevoed door mijn twijfel of ik ooit weer op krachten zou komen. Ik kwam op het punt dat ik dacht “ dit kan niet meer ” en ging om hulp vragen. Ganga Hoogendoorn masseerde mij om de twee weken en introduceerde mij in de transformatieve yoga. De lessen waren fijn en confronterend tegelijk , ze maakten veel los en smaakten naar meer. Mijn krachten kwamen terug ik kwam geestelijk en lichamelijk steeds dichter bij mijn basis.

Toen wist ik het:’dit is mijn pad’.

Yoga betekent voor mij liefdevol aandacht geven aan alles wat in je lichaam en geest aanwezig is. Zonder oordeel je sensaties ervaren en accepteren, dat is waar je stilte kunt ervaren. Daar waar het leeg is en tegelijk volledig, daar waar zwaarte en lichtheid met elkaar verbonden zijn. Dit werkt door in de verbinding met mijn geliefden naasten en de wereld.

Na jaren in gymzaaltjes en in mijn woonkamer yogales te hebben gegeven mocht ik 5 jaar geleden yogaschool Sai Mithra overnemen van Ganga, mijn grote inspiratiebron. De eerste 4 jaar heb ik deze alleen gerund en nu mag ik deze verantwoordelijkheid delen met Arjanne en Kristian.

In mijn les richt ik me op zachtheid en liefde, het bewust worden van spanningen en beperkingen van het fysieke lichaam en geest.
Ik zou je graag mee willen nemen in de aanraking, de verbinding en stilte die yoga mij brengt en samen bewegen naar volledige vrijheid, voorbij angsten en beperkingen.

Tot in Sai Mithra!