kinder yoga

Kinderyoga draagt op een speelse manier bij aan de ontwikkeling van een kind op verschillende gebieden.

Een Kinderyogales duurt een uur. De les bestaat oa. uit de volgende onderdelen:

  1. We beginnen de les met aandacht voor onszelf en we trekken kaartjes met positieve gedachten. De kinderen helpen elkaar met het voorlezen en uitleggen.
  2. We gaan bewegen, vaak op muziek. We doen oefeningen waardoor je loskomt van de dag, waarvan je energie gaat stromen en waardoor je oplaadt of juist ontlaadt.
  3. Dan de Zonnegroet: een vaste serie yogahoudingen, voor warme en soepele spieren.
  4. Yogahoudingen die speels aansluiten op het thema van de les. Is het thema grenzen? Dan doen we de krijgerhouding. Kiezen we kaas? Dan doen we de koehouding. We doen de houdingen met aandacht voor onze adem en met concentratie, zodat we ons bewust worden van wat we voelen. Hoe ver je in een houding komt is helemaal niet interessant,  maar wel of je goed ademt. Sommige houdingen doen we samen. Dan merk je precies hoe je omgaat met een ander en hoe je kunt vertrouwen op jezelf. En heel belangrijk: er mag gelachen worden!
  5. We sluiten de les af met ontspanning. Denk aan kindermassage waarbij de kinderen een verhaal op elkaars rug tekenen, kloppen of cirkelen. Of aan ontspanningsoefeningen waarbij we liggend onder een dekentje de stilte opzoeken, al dan niet met met een fijne visualisatie.

Elke les is anders, elke les is plezier maken! Je bent welkom om een les mee te doen.

Voor meer informatie:

Konnie Blokland
06-14716558

www.kiki-kinderyogacoaching.nl
info@kiki-kinderyogacoaching.nl